Instructiuni pentru montarea si intretinerea pietrei naturale decorative:
- Suprafata ce urmeaza a fi placata trebuie sa fie stabila, uscata si curata. Nu se poate monta pe o suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderenta buna a adezivului. Adezivul trebuie aplicat uniform pe suprafata intregii placi, astfel incat, atunci cand aceasta este presata, adezivul in exces sa curga de sub placa.
- Recomandam folosirea unui adeziv pentru piatra naturala care sa fie elastic si rezistent la inghet. Se aplica pe spatele placii un strat de 4-6 mm de adeziv dupa care se lipeste pe perete si se tine pana se intareste adezivul suficient de mult sa nu cada placa.
- Dupa montare, adezivul in exces trebuie atent indepartat de pe placa cu ajutorul unei pensule.
- Locul unde au fost montate placile trebuie ferit de ploaie pana cand adezivul se va usca complet.
- Placile trebuie protejate de ploaie cu minim 24 de ore inainte de montarea lor. Placile trebuie montate la temperaturi cuprinse intre 5oC si 25oC.
- Este recomandat ca montajul placilor sa fie facut din pachete diferite, pentru a uniformiza eventualele diferente de culori din pachete. Aceste diferente de culori sunt rezultatul unui proces tehnologic ce doreste a oferi o imitatie perfecta a pietrei naturale, cu diferente de culoare si dimensiuni diferite.
- TRANSILVANIA DEPO nu isi asuma responsabilitatea in cazul montarii si intretinerii neadecvate a placilor. Dupa montare este obligatorie aplicarea unui lichid hidrofug de impregnare sau lac pentru piatra naturala.
Instructiuni pentru montarea si intretinerea elementelor decorative:
Elementele decorative sunt fabricate astfel incat sa reziste la variatiile de temperatura insa in sezonul rece acestea trebuie sa fie golite de apa din interior, uscate si infoliate pentru a le proteja de actiunea nociva a efectului de inghet-dezghet.
Instructiuni pentru montarea si intretinerea pietrei naturale:
- Suprafata ce urmeaza a fi placata trebuie sa fie nedeformabila, uscata,fixa si curata. Nu se poate monta pe o suprafata lucioasa si neteda. Adezivul trebuie aplicat uniform pe suprafata intregii placi, astfel incat, atunci cand aceasta este presata, adezivul in exces sa curga de sub placa.
- Recomandam folosirea unui adeziv pentru piatra naturala care sa fie elastic si rezistent la inghet. Se aplica pe spatele placii un strat de 4-6 mm de adeziv dupa care se lipeste pe perete si se tine pana se intareste adezivul suficient de mult sa nu cada placa. Locul unde au fost montate placile trebuie ferit de ploaie pana cand adezivul se va usca complet.
- Daca se aplica rosturi, acestea trebuie curatate de praf sau alte impuritati in grosimea pietrelor. Inainte de rostuire este recomandat sa se astepte 24 de ore de la placarea pardoselilor sau peretilor. Rosturile proaspat umplute se vor feri de actiunea directa a razelor solare, de vant, ploaie si inghet.
- Placile de piatra trebuie protejate de ploaie cu minim 24 de ore inainte de montarea lor. Placile trebuie montate la temperaturi cuprinse intre 5oC si 25oC.
- TRANSILVANIA DEPO nu isi asuma responsabilitatea in cazul montarii si intretinerii neadecvate a placilor de piatra.
- Este obligatorie aplicarea unui lichid hidrofug sau lac pentru piatra naturala dupa montarea placilor.
Instructiuni pentru montarea si intretinerea mozaicului de marmura:
- Pe suprafata ce urmeaza a fi acoperita cu mozaic de marmura se aplica o folie din plastic gaurita pentru a lasa aerul si apa sa circule.
- Peste folie se aplica un strat de praf de marmura. Compozitia recomandata este: 2 kg mozaic – 1 kg praf de marmura.
- Peste sapa de praf de marmura se aplica mozaicul de marmura.
- Ambalajul produsului este unul ecologic,drept urmare este recomandat ca sacii sa nu fie tinuti in aer liber (sa nu fie expusi la razele soarelui).
Informatii utile inainte de instalare/montare:
Placile din piatra naturala sunt deseori impachetate in lazi foarte strans, fiind umede in momentul producerii si al ambalarii si pot avea urme de murdarie datorita diferitelor procese de finisare la care au fost supuse. Prin urmare se recomanda ca placile din piatra naturala sa fie spalate, fie cu apa curata fie cu o solutie de curatare profesionista si lasate sa se usuce complet inainte de instalare. Pe masura ce se usuca se deschid la culoare.
Placile trebuie sa fie uscate inainte de instalare pentru ca orice placi cu mici defectiuni sa fie plasate in zone cu vizibilitate redusa sau folosite pentru taiere. In momentul instalarii asigurati-va intotdeauna ca placile din piatra naturala sunt amestecate pentru a asigura consistenta in instalare si montare, daca exista astfel de variatii. Aceasta inseamna sa deschideti toate lazile si toti paletii din materialul livrat inainte de montare. Toate placile trebuie despachetate, iar cel care monteaza trebuie sa fie constient de cerintele dvs de montare.
Daunele minore precum craparea/ciupirea marginilor sunt deseori cauzate de impachetarea si despachetarea placilor si este un lucru normal, placile fiind folosite pentru taieri sau in zone cu vizibilitate redusa in timpul procesului de instalare. Montarea placilor incepe din centrul camerei, iar placile trebuie sa fie uscate pentru a evita orice taieri nepotrivite sau pentru a potrivi stratul de chit pentru placile denivelate. Placile din piatra naturala necalibrate ar trebui alese si marcate inainte de instalare; placile mai subtiri vor dicta nivelul pardoselii si ar trebui instalate primele fiind inaltate cu un adeziv potrivit pentru pardoseala in format mare.
Dimensiunile prezentate sunt nominale si pot exista mici variatii in marime si grosime pentru majoritatea placilor de pardoseala. Suprafata de suport pe care se monteaza pardoseala ar trebui sa fie uniforma, nivelata, curata, uscata, fara urme de praf, grasime sau murdarie. Asigurati-va ca ati discutat in prealabil cu cei care va monteaza pardoseala si ca ei sunt familiari cu produsele pe care urmeaza sa le monteze si va cunosc asteptarile.
Adezivul
Toate pietrele naturale, teracota, placile din ceramica si portelan trebuie sa fie fixate foarte bine din punct de vedere al montajului. Fixati placile cu un adeziv flexibil precum adezivul weber.set stone sau weber.set marmoplus pentru spatii cu umiditate crescuta sau suprafete cu incalzire in pardoseala. Culoarea adezivului care urmeaza a fi folosit depinde de culoarea pietrei si de chitul folosit; de exemplu daca se fixeaza un limestone pal se va folosi un adeziv alb pentru a preveni orice umbra sau murdarie pe piatra.
Amestecati adezivul conform instructiunilor, adaugati pudra in apa curata si amestecati pana obtineti o consistenta fina. Amestecati suficient adeziv care poate fi folosit cu produsul. Suprafata suport trebuie sa fie curata, nedeformabila, uscata si fixa iar fetele placilor ceramice trebuie sa fie curate, fara urme de grasime, uleiuri, praf sau alte impuritati. Mortarul adeziv se intinde pe suprafata suport cu ajutorul unei mistrii canelate. In cazul in care placile au dimensiuni mari, adezivul se va aplica atat pe suport cat si pe placa. Placile se fixeaza pe suprafata de contact prin apasare manuala pana la obtinerea unei suprafete plane.
Placile trebuie asezate in stratul de adeziv in limita timpului deschis. Lucrati pe zone reduse si indepartati orice adeziv care s-a uscat sau “care se cicatrizeaza”. Spatele unor placi precum unele tipuri de travertin care sunt complet denivelate ar trebui inaltat cu adeziv. Asigurati-va ca adezivul este perfect lipit de placa si ca nu vor ramane goluri pe suprafata placii. Orice urme de adeziv sunt indepartate cu un burete umed inainte ca acestea sa se intareasca. Daca adezivul se va usca pe suprafata placii va fi mai greu de indepartat. Nu calcati pe suprafata placilor inainte ca adezivul sa se fixeze, acest lucru dureaza aproximativ 3 ore pentru adezivii cu fixare rapida sau 4 de ore pentru adezivii standard.
Pentru placi de piatra naturala necalibrata ar trebui sa folositi Adeziv Flexibil pentru pardoseala in format mare pentru a nivela diferentele din grosimea placii. Acestea se observa doar daca se monteaza un mix de marimi intr-un material necalibrat.
Chituirea
Chitul pe baza de ciment este recomandat pentru imbinarea placilor din piatra naturala. Pietrele naturale cu o suprafata texturata pot avea rosturile de 6-10 mm in timp ce pietrele finisate si matuite pot avea rosturi de 3-5 mm. Rosturile trebuie curatate de praf si de adezivul intarit in grosimea placilor. Inainte de rostuire este recomandat sa se astepte 24 ore de la placarea pardoselilor sau peretilor.
Mortarul se aplica in reteaua deschisa de rosturi cu drisca de cauciuc sau lama de cauciuc pentru rostuit pana se umplu complet rosturile. Surplusul de material se inlatura cu drisca cu burete umezit. Rosturile trebuie sa aiba minim 3 mm pentru a permite orice miscare a placilor, nu se recomanda si nu este posibil ca placile sa fie total unite. Latimea rosturilor trebuie sa fie suficienta pentru a permite incadrarea oricarei placi de pardoseala care variaza in dimensiune. La folosirea unui mix de diferite dimensiuni, cum ar fi un model de pardoseala french pattern, spatiul gol dintre rosturi va varia in grosime datorita configuratiei placilor de pardoseala din modelul ales.
Folositi LTP wall and floor grout protector pentru a proteja placile noi montate de mortarul rezidual si de chitul folosit pentru placare. Protejeaza impotriva apei, murdariei, uleiurilor, grasimilor si depunerilor de calcar. Majoritatea pietrelor naturale si finisajele inclusiv cele periate, matuite si alte materiale finisate ar trebui marcate pentru a evita ca resturile de chit sa ramana pe suprafata placilor de pardoseala. Orice murdarie de chit de pe suprafata placilor ar trebui indepartata ca parte a procesului de chituire si se recomanda splarea imediata cu o solutie de curatare potrivita dupa chituire dar inainte de impermeabilizare.
In cazul in care este necesara flexibilitatea in adeziv atunci se foloseste doar o singura parte de chit flexibil. Toate placile de pardoseala din piatra naturala trebuie sa fie impermeabilizate cu un strat fin de impermeabilizant imediat dupa fixare, dar inainte de chituire deoarece unele placi pot absoarbe pigmenti din chitul pe baza de ciment. Chiturile puternic pigmentate pot fi supuse la eflorescenta deoarece sarurile pe care le contin pigmentii sunt eliberate pe masura ce placile se usuca.
TRANSILVANIA DEPO ofera montaj piatra naturala, piatra decorativa, marmura si granit. Pretul montajului se face la fata locului. Executia montajului se face de specialistii nostrii asigurand un montaj profesionist fie ca este vorba de granit, marmura, travertin, piatra naturala, pavele, pavaj, travertin, piatra decorativa intodeauna ne vom face treaba cu profesionalism.
Cum se monteaza o alee din piatra naturala pe strat de nisip
Sa faceti o alee din piatra naturala in curte nu necesita mari cunostinte de montaj, nu aveti nevoie de o cantitate mare de nisip pentru stratul de baza si nici nu trebuie sa taiati piatra sau sa o fixati in vreun fel complicat. Tot ce trebuie sa faceti este sa asezati niste lespezi pe un strat de nisip, apoi sa bateti cu un ciocan de cauciuc
Unelte necesare
Pentru ca va trebui sa transportati piatra si pamant (multa sau putina, in functie de lungimea aleii), veti avea nevoie de o lopata si roaba. Daca distanta pentru poteca este mai mare, se poate folosi o masina speciala pentru recoltat gazonul. Dar se poate indeparta iarba si cu o casma sau cu un tarnacop. Mai aveti nevoie de un ciocan de cauciuc pentru fixarea pietrei in nisip, de un compactor manual sau de unul automat pentru compactarea stratului de nisip. Pe lista uneltelor necesare trebuie sa fie si o matura, o nivela cu bula si o pereche de manusi din piele.
Calcul suprafata | Consultanti
Calculati suprafata totala a aleii, la care mai adaugati 15% pentru a va asigura cantitatea necesara pentru amenajare chiar si in cazul in care mai aveti pierderi (sparturi, placi care nu va plac etc.). Daca doriti ca aleea sa aiba si trepte, cea mai buna idee este sa consultati un specialist de la magazinul de la care cumparati piatra sau un meserias montator. Acesta va va spune cu certitudine cata piatra aveti nevoie. Desi majoritatea produselor din piatra pentru alei au pretul pe metru patrat, sunt si pietre care se vand la greutate (tona), cum e piatra cubica.
Etapele montajului:
1. Schitati pe iarba cu un spray sau cu un praf colorat forma aleii.
- Se sapa cel putin la o adancime de minimum 20 cm. Ideal este sa se niveleze apoi pamantul cu un compactor.
- Se toarna un strat de nisip de cca 7-8 cm. A se calcula grosimea pietrelor pentru a nu se depasi nivelul ierbii santului. Eventual se poate face un test intr-un colt: se pune nisipul si apoi o piatra. Se bate cu ciocanul de cauciuc sau se se foloseste compactorul.
In functie de inaltimea la care ajunge piatra, se mai adauga sau nu nisip. Pentru ca pietrele sa fie toate la acelasi nivel, se foloseste o sfoara nivelatoare prinse de doua bete aflate pe lateralele aleii. Cu ajutorul ciocanului de cauciuc (sau cu compactor) se bat dalele pana ajung la nivelul indicat de sfoara.
Important: aleea trebuie sa aiba o usoara inclinatie pentru drenarea apei.
- Nisipul se toarna dispre margine spre centru pe masura ce pietrele se asaza in nisip.
- Pietrele sunt plasate la cel putin 5 cm distanta una de alta, astfel incat la final sa se obtina un aspect natural. Tot pentru a se obtine acest aspect natural, dalele vor fi dispuse intr-o combinatie cat mai mare de culori si forme, adica pietrele apropiate sa nu aiba aceeasi forma, dimensiune si culoare.
Daca se intampla ca uneori spatiile dintre pietre sa ajunga si la 10 cm, nu este nici o problema. Acele spatii oricum se vor umple cu iarba, muschi sau alte plante, iar aleea va arata foarte ”salbatica”, ca si cand nu ar fi fost facuta de mana omului.
Pentru a vedea cum arata montajul pietrelor, departati-va de alee la o distanta considerabila. Mutati sau inlocuiti pe cele care nu va plac.
- Amestecati in proportii egale nisipul cu pamant de flori in roaba si turnati amestecul peste spatiile dintre dale, imprastiindu-l cu ajutorul unei maturi.
- Plantati vegetatia in spatiile dintre pietre. Cu cat are planta radacina mai adanca, cu atat aleea va fi mai stabila in timp.
Puteti alege pietre pentru alei de diferite forme si culori din categoria ”Pietre poligonale” din oferta TRANSILVANIA DEPO.
Cum se placheaza pardoseala cu placi in model French Pattern
Modelele French Pattern (supranumit si Versailles) prezinta o structura foarte dinamica si relaxanta totodata pentru toate spatiile in care sunt folosite. Se pot folosi in placarea pardoselilor in spatii private sau in publice, precum bai, bucatarii, livinguri, restaurante, hoteluri, piscine, saune, holuri etc. Cel mai adesea acest model se incadreaza perfect in locuri cu design rustic sau mediteraneean. Exista mai multe timpuri de module French Pattern, a caror structura este deteriminata de numarul de piese si de dimensiunea lor. Cele mai multe modele vin legate in seturi, dar exista si modele ale caror componente se vand disparat.
Ca finisaje, intalnim urmatoarele tipuri: periat cu margini daltuite, antichizat, buciardat si periat cu marginile drepte (nedaltuite), polisat etc. Modelele French Pattern sunt realizate din travertin (cele mai multe), marmura, ardezie.
Unelte necesare
O mistrie pentru aplicarea mortarului. O galeata pentru amestecul adezivului (si ulterior pentru chit, in cazul montajului cu rosturi). Un creion de tamplarie sau un instrument care sa zgarie piatra sunt utile pentru placile care trebuie taiate. Un cutter electric cu disc diamantat. O nivela cu bula. Un burete sau carpa umede pentru stergerea adezivului in surplus (si a chitului pentru montajul cu rosturi). Un mixer pentru amestectul adezivului si mortarului. Manusi. Ochelari de protectie.
Calcularea suprafetei
Este recomandabil ca suprafata totala achizitionata sa fie cu 15% mai mare decat suprafata pardoselii de placat. Cele 15 procente in plus sunt pentru a acoperi eventualele pierderi de material in timpul montajului si al transportului. Fiecare set, in functie de model, are o anumita suprafata, deci asigurati-va la momentul achizionarii ca numarul de placi/seturi acopera necesarul pardoselii de placat.
Etapele montajului
1. Inainte de a incepe placarea, asigurati-va ca suprafata de placat e stabila, plana, uscata si perfect curata, fara impuritati. Indeplinirea acestor conditii garanteaza un contact cat mai bun intre adeziv si stratul suport. Un contact imperfect poate duce in timp la desprinderea placii sau chiar la craparea ei.
- La momentul montajului, placile trebuie sa fie spalate si uscate. Absenta impuritatilor de pe placa determina un bun contact intre adeziv si placa.
- Adezivul se amesteca intr-o galeata cu ajutorul unui mixer, conform indicatiilor producatorului inscrise pe ambalaj. Se recomanda folosirea unui adeziv flexibil.
- Adezivul trebuie aplicat uniform atat pe suprafata suport, cat si pe suprafata intregii placi. Pentru aplicarea adezivului se foloseste o mistrie.
- Montajul placilor French Pattern se incepe din mijlocul suprafetei de placat.
- Taierea placilor, cele care sunt la extremitatile suprafetei, se realizeaza cu ajutorul unui disc diamantat.
- Fiecare model in parte are o schita care se poate gasi la furnizorul de piatra de la care achizionati produsele sau pe internet. In schita respectiva, fiecare segment al modelului este marcat cu o litera sau cifra.
- Presarea placii pe stratul de adeziv se face usor cu podul palmei.
- Pentru a se asigura ca suprafata montata este plana, se utilizeaza o nivela cu bula.
- Adezivul care iese de sub placa in momentul presarii se indeparteaza cu ajutorul unui burete.
- Pentru a se evita o uniformizare a culorilor, se recomanda amestecarea placilor din pachete diferite. Uniformizarea culorilor inseamna ca anumite locuri de pe pardoseala vor arata ca niste pete pe suprafete relativ mari din cauza nuantelor asemanatoare pe care uneori placile dintr-un singur pachet le pot avea.
- Ideal ar fi ca inainte de montaj sa se poata intinde placile pe o suprafata plana – intr-un asa-zis ”montaj la rece” – pentru a se vedea cum va arata pardoseala dupa monare.
- Inainte de impermeabilizare, placile se spala si se lasa sa se usuce.
- Pentru montajul cu rosturi se folosesc distantiere normale pentru orice montaj de piatra naturala, gresie sau faianta. Aceste distantiere gasesc la orice magazin de bricolaj.
- Chitul se amestesca se face intr-o vas curat, conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Chituirea se face cu ajutorul spaclului, iar indepartarea chitului in surplus se face cu ajutorul unei carpe sau burete umede imediat dupa aplicarea lui pentru a nu se usca. Odata cu indepartarea chitului se realizeaza si uniformizarea, netezirea, chitului dintre placi, pentru un aspect placut, armonios.
- La final se va aplica un impermiabilizant special pentru piatra, pentru o protectie mai buna impotriva absorbtiei de lichide.
Cum se placheaza vertical piatra poligonala (interior si exterior)
Piatra poligonala este adesea asociata cu stilul rustic si mediteraneean. Ambele genuri de amenajari interioare si exterioare sunt foarte populare in Romania, fiind folosite atat in cadrul proprietatilor private, dar si in cele publice (hoteluri, crame, restaurante, vile turistice etc.)
Unelte necesare
Un functie de distanta dintre locul amenajarii si locul stocarii pietrei poligonale, o roaba ar fi de mare ajutor pentru transportarea placilor. O mistrie pentru aplicarea mortarului. Un ciocan pentru spartul pietrelor in vederea obtinerii conturului potrivit. Un creion de tamplarie sau un instrument care sa zgarie piatra sunt utile pentru marcarea conturului necesar. O galeata pentru amestecul mortarului si ulterior pentru adeziv. Un ciocan de cauciuc. Un cutter electric cu disc diamantat. Un mixer pentru amestectul adezivului si mortarului. Manusi. Ochelari de protectie.
Calcul suprafata | Consultanti
La suprafata totala a suprafetei de placat se recomanda a se adauga 15% pentru a va asigura cantitatea necesara pentru amenajare, in cazul pierderilor: sparturi, placi care nu va plac etc. De obicei, piatra poligonala se vinde la metru patrat, iar specialistii in vanzari va pot spune cate placi din fiecare produs acopera un metru patrat.
Etapele montajului:
1. Pentru ca pietrele poligonale sunt destul de grele, este indicata o plasa de tip „Buzau” pentru sustinerea placarii.
- Plasa se fixeaza pe perete/zid cu tencuiala.
- Inainte de montarea placilor, acestea sunt spalate si uscate.
- Dupa ce se usuca tencuiala, se aplica adezivul atat pe stratul suport cat si pe placa poligonala. Placa se bate usor cu podul palmei sau un ciocan de cauciuc.
- Placile pot fi montate asa cum sunt achizionate sau, pentru un aspect si mai salbatic, marginile lor pot fi ciobite cu ajutorul unui ciocan.
- Pentru a se obtine forma dorita, placile se taie cu un disc diamantat.
- Placile poligonale poate fi fixate cu distante mai mari intre ele (rosturi) sau cu distante foarte mici. In cazul rosturilor foarte mici, este nevoie de mai mult efort, indemanare si timp pentru a potrivi conturul (forma) unei placi cu conturul celor direct invecinate. Pentru rosturile mari, laturile placilor pot avea forma aproximativ asemanatoare cu cele direct alaturate.
- Rosturile pot fi acoperite cu chit de rosturi pentru piatra naturala. Chitul poate fi de aceeasi culoare cu piatra sau de culoare diferita (cel mai des folosit) pentru a marca modelul rezultat din alaturarea pietrelor. Dupa chituirea rosturilor, surplusul de chit se sterge cu o carpa sau burete umed, imediat dupa aplicarea chitului.
- Rosturile pot ramane neacoperite, caz in care spatiile libere dintre pietre trebuie umplute cu adeziv pana la un anumit nivel. Din motive estetice, acest nivel ar trebui sa fie acelasi peste tot.
Puteti alege placi poligonale pentru placari verticale, de diferite forme si culori, consultand categoria ”Pietre poligonale”din oferta TRANSILVANIA DEPO.
Instructiuni de montaj al placilor terrazzo
Placile terrazzo se monteaza atat pe pardoseala cat si pe suprafate verticale si sunt realizate manual. Suprafata acestora este diferita de cea a placilor de gresie sau de ceramica si orice mica eroare de design poate fi considerata personalizare, exact ca in cazul covoarelor produse manual. Durata de viata a placilor terrazzo este foarte mare, cu conditia sa respectati cateva reguli de intretinere.
- Va recomandam montajul placile de terrazo la sfarsit, dupa finalizarea lucrarilor. In caz de urgente (vopsire, reparatii etc.) dupa ce placile sunt montate, este bine sa acoperiti placile de terrazzo pentru a le proteja.
- Daca pardoseala nu este suficient de plana, folositi Weber.Set Stone pentru nivelarea ei.
- Inainte de montaj, verificati nuanta. Codul nuantei apare pe cutie; se recomanda folosirea placilor cu aceeasi nuanta intr-o singura zona.
- Este recomandabil sa folositi adezivi de culoare deschisa, deoarece culorile inchise pot lasa mai usor urme pe placa. Spatele placilor trebuie sa fie curat. Adezivul se aplica pe stratul suport si pe spatele placilor, apoi se fixeaza placa, dupa care se apasa usor. Puteti folosi un ciocan de cauciuc pentru a lovi usor placa. Nu folositi ciocan de metal; placa se poate crapa sau se poate sparge.
- Nu recomandam montajul cu rosturi largi (rosturile vor avea maxim 2 mm).
- La o zi dupa montaj, chituiti rosturile cu chitul special ex: Weber.Color Comfort – la culoarea dorita. Chitul de rosturi se prepara prin adaugarea acestuia in apa si se amesteca pana se obtine o pasta. Chitul se aplica cu un spaclu, iar excesul de chit se curata imediat cu burete si apa.
Instructiuni de utilizare si curatare a placilor terrazzo:
- Rasina de protectie a suprafetei impotriva petelor se aplica placilor in procesul de productie. Totusi, din cauza absorbtiei de apa, aceasta solutie nu protejeaza complet. Din acest motiv, va trebui sa curatati imediat petele de cafea, ceai, mancare sau vopsea.
2. Pentru curatarea petelor folositi sapun, perie si burete. Nu folositi acizi (exemplu: acid clorhidric), care pot distruge suprafata si culorile placilor.
3. Pentru pete dificile, folositi LTP Power Stripper – Detergent profesional pentru piatra naturala. (Pentru protectia dumneavoastra, va recomandam sa folositi manusi).